Som kunde hos Per B. Christensen & co. A/S (i det følgende kaldet Per B) betror du os dine oplysninger og denne Per B privatlivspolitik er beregnet som en hjælp til at forstå, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem og hvad vi bruger dem til. Dine rettigheder i forhold til vores behandling af dine oplysninger er også beskrevet. Vi håber, at du vil tage dig tid til at læse det. Husk du kan altid skrive en e-mail til GDPR@perb.dk, hvis du vil vide mere om, hvilke oplysninger vi har om dig!

Per B privatlivspolitik beskriver:

  • Hvor vi indsamler dine data.

  • Hvilke oplysninger vi modtager og indsamler.

  • Hvad dit samtykke indeholder, og hvordan vi anvender disse oplysninger.

  • Hvilke valgmuligheder du får, og hvordan du selv kan opdatere eller få slettet dine oplysninger.

Per B registrerer ikke umiddelbart personfølsomme data om besøgende på hjemmeside og/eller i butik. Hvis vi gør, vil det fremgå tydeligt af processen. Per B vil til enhver tid behandle personoplysninger i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Den juridiske enhed, hvor vi indsamler, behandler og passer på dine data er:


Per B. Christensen & co. A/S

CVR.: 19262936

Kejlstruphøjvej 2

8600 Silkeborg

Telefon: 87 22 10 10

E-mailGDPR@perb.dk


---oooOooo---

 

HJEMMESIDER

Når du besøger vores hjemmesider, vores APP’s eller besøger os via sociale medier, Facebook, Instagram, LinkedIn m.fl. indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold. Alle informationer om dig, vil primært blive brugt i forbindelse med de services, du selv beder om, samt sekundært at forbedre de muligheder, vi som virksomhed har for at tilbyde dig personlig service. Derudover vil alle informationer kun blive anvendt indenfor

www.perb.dk = Per B. og associerede virksomheder, bureauer og andre virksomheder med hvem Per B har et fast samarbejde.

www.ford.perb.dk = Per B., Ford Motor Company*, bureauer og andre virksomheder med hvem Per B har et fast samarbejde.

*)Koncernen Ford Motor Company er baseret i USA, (”FMC”) og inkluderer de firmaer, hvor Ford ejer mindst 25%; Ford Credit, Volvo, Lincoln Mercury.

Alle data vil blive behandlet i overensstemmelse med de relevante love for datasikkerhed.

Denne hjemmeside vedligeholdes af GeronimoWeb Ltd på vegne af Per B. For at sikre den fortsatte kvalitet af denne service, bruger GeronimoWeb Ltd ikke-påtrængende analyseværktøjer til at overvåge hjemmesideresultater og brugeradfærdstendenser. Disse analyser giver hverken Per B eller GeronimoWeb Ltd adgang til personlige oplysninger om hjemmesidebrugere. Læs GeronimoWeb Ltds privatlivspolitik: https://www.geronimoweb.com/dealer-marketing-platform-privacy-policy/

Hvilke informationer bliver registreret af Per B’s hjemmesider?

Det er vores politik, at give dig så meget kontrol over dine personlige informationer som muligt. Du kan også sagtens besøge hjemmesiderne uden at fortælle os, hvem du er – eller give nogen informationer overhovedet.

Der er dog tidspunkter, hvor vi har brug for oplysninger fra dig – som f.eks. dit navn evt. e-mail adresse eller telefonnr. evt. biloplysninger. Du får altid besked i en formular, hvilke informationer vi skal bruge om dig, for at kunne hjælpe dig bedst muligt med din forespørgsel, disse oplysninger bruges kun til at svare tilbage til dig. For yderligere kontakt indhenter vi samtykkeerklæring.

Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem. Endvidere registrerer og behandler vi, som en del af vores virksomhed oplysninger, de personer vi har kontakt til, med det formål at afsætte vores varer eller ydelser.

 

COOKIES

Vores hjemmesider anvender ”cookies” der er en tekstfil, som gemmes på din computer, tablet eller mobil med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus. Cookies bidrager til at give dig den bedste oplevelse.

Per B anvender cookies til følgende formål:

  • Forbedre din brugeroplevelse og få avancerede funktioner til at virke.

  • Forbedre hastigheden for hjemmesiden.

  • Tillade dig at dele sider med sociale netværk som Facebook, LinkedIn o.a.

  • Løbende at forbedre vores hjemmeside til fordel for dig.

  • Teknisk funktionalitet, så vi kan huske dine præferencer

  • Trafikmåling, så vi ved hvor mange, der besøger vores hjemmesider og kan dokumentere dette.

  • Annonceafvikling, så vi kan styre hvor ofte samme annonce vises til den samme bruger og registrere, hvor mange der klikker på den.

  • Adfærdsbaseret individuelt målrettet annoncering, så vi kan vise dig de annoncer, som vi formoder, er mest relevante for dig.

    Vi anvender cookies til:

  • At indsamle personlige identificerbare oplysninger.

  • At samle personoplysninger ind.

  • At videregive personligt identificerbare data til tredjepart.


Så lang tid opbevares cookies:

Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg på vores hjemmesider.

Sådan sletter du cookies:

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se http://www.minecookies.org/cookiehandtering Du kan også fravælge næsten alle reklamecookies på http://www.minecookies.org/fravalg.

Hvis du sletter eller fravælger cookies, vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at hjemmesiden ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Vores egne cookies:

Vi anvender cookies til at få vores hjemmesider til at fungere korrekt. Det sker f.eks. hvis der tilbydes personaliseringsvalg på hjemmesiderne, validering af data såsom telefonnr., e-mail, betalingsløsninger, samt avanceret funktionalitet såsom afstemninger, produktbedømmelse mm.

Tredjeparts cookies:

Vores hjemmesider omfatter funktionalitet, der leveres af tredjepart. Et almindeligt eksempel er en indbygget YouTube video.

Vores hjemmesider indeholder en eller flere af følgende, som anvender cookies (kan variere i omfang):

www.perb.dk

  • Mailchimp – tilmeldinger til Per B Nyhedsmails og indhentning af tilladelse til at sende markedsføring til dig

  • Google Analytic – til at måle trafikken på vores hjemmeside

  • Trustpilot – for at fremvise vores kunders tilfredshed

  • Dynamicweb – hele vores hjemmesider platform, ligeledes overordnet måling af trafikken

Cookies til Sociale Hjemmesider:

For at du let kan ”like” eller dele vores indhold på sites som Facebook, Twitter og/eller LinkedIn har vi inkluderet deleknapper på vores site.

Vores hjemmeside indeholder følgende, som anvender cookies:

  • Facebook

  • LinkedIn

  • Google+

  • Med flere

Konsekvenserne for privatlivets fred på disse varierer fra netværk til netværk og vil være afhængig af dine personlige indstillinger, som du har valgt til disse tjenester.

www.ford.perb.dk

  • Google Analytics

  • Adobe Analytics

  • Adope Target

  • Microsoft’s.NET

De nævnte cookies bruges til data til analyse, besøgstal og leads mv. og kan variere en smule ved hvert besøg, derfor er det ikke muligt at lave en komplet liste af cookies.

Cookies til andet brug:

Vi afprøver med jævne mellemrum nye designs eller funktioner på vores hjemmesider, derved kan vi måle, hvordan vores besøgende reagerer på forskellige versioner. Dette hjælper os til at tilbyde dig en god hjemmeside. Vi bruger cookies til at udarbejde besøgsstatistik, som viser hvor mange mennesker, der har besøgt vores hjemmeside, hvor lang tid de bruger på siden, hvilken side de besøger, hvilken type teknologi de bruger (f.eks. Mac eller Windows) den slags målinger hjælper os til at identificere om vores hjemmeside fungerer som den skal overfor særlige teknologier. Disse analyseprogrammer fortæller os også – på et anonymt grundlag – hvordan brugeren kommer frem til vores hjemmeside (f.eks. fra en søgemaskine) og om de har været her før. Cookies er udbredt inden for online-annoncering. Hverken vi eller vore annoncører eller reklamepartnere får personligt identificerbare oplysninger fra disse cookies.


PERSONOPLYSNINGER

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores hjemmeside m.m. eller på anden måde er i kontakt med os indsamler, forbinder og behandler vi en række informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger, øvrig brug af services eller foretager køb, leje, leasing eller afprøvning i vores forretning eller via hjemmesiden.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser).

Ved anden kontakt med dig end på vores hjemmesider, APP’s eller sociale medier f.eks. ved besøg i butikken indsamler og behandler vi, dine kontaktoplysninger, så som:


VÆRKSTED - OPRETTELSE - KUNDEDATASYSTEM

  • Dit navn og adresse

  • Dit telefonnr.

  • Din e-mail adresse

  • Din bils reg.nr.

  • Fødselsdato og år

  • Oplysninger om dine køb af virksomhedens varer og ydelser ved værkstedsbesøg, tilbud, data om og fra de køretøjer du ejer eller bruger


SALG – PRØVEKØRSEL AF BIL – SAMTYKKE.NET/BILTORVET

  • Dit navn og adresse

  • Dit telefonnr.

  • Din e-mail


SALG – TILBUD - KØB AF BIL

  • Dit navn og adresse

  • Dit telefonnr.

  • Din e-mail

  • Fødselsdato og år

  • Oplysninger om dit køb af virksomhedens varer og ydelser, tilbud og dine køretøjers oplysninger.

  • Herudover ved evt. finansiering, leasing og leasing uden udbetaling, igennem én af vores finansieringspartnere, skal vi indhente f.eks. årsopgørelse, lønsedler og andre finansielle informationer – til brug for kreditvurdering (dette afhænger af hvilken finansiering vi skal tilbyde)

Eventuelle oplysninger om personnummer, kørekortnummer, kopi af kørekort samt fotos af dig behandles og opbevares i henhold til gældende lovgivning.


SAMTYKKE

Et samtykke er et dokument, du skal underskrive eller en e-mail/sms hvor du selv skal godkende samtykketeksten, for at vi kan få lov til at behandle data omkring dig, f.eks. din e-mail og dit telefonnr. Et lovligt grundlag for behandling af persondata kan også være en aftale, lovgivning eller ud fra en interesseafvejning. F.eks. har du underskrevet en slutseddel på en bil eller en serviceaftale, må Per B også behandle de persondata, som du skulle oplyse i forbindelse med dit køb.

Per B bruger samtykke til følgende:

  • Indkaldelse til service

  • Indkaldelse til dækskifte

  • Forbrugerinformation- og kundetilfredshedsundersøgelser

  • Markedsføring

  • Karosserieftersyn

  • Garantiindkaldelser

  • Nyheder og information om særlig kundefordele hos Per B


GENERELT FOR PER B

Har du givet os dine personoplysninger, er vi ansvarlige for at dine oplysninger opbevares forsvarligt. Afhængig af hvilket bilmærke du ejer, deler vi også dine informationer med den pågældende Importør. Herunder kan du se, hvilke importører vi samarbejder med:

  • Ford Motor Company A/S

  • Suzuki Bilimport Danmark A/S

  • Mazda Motor Danmark

  • Hyundai Bil Import A/S

Per B overfører ikke data til tredjelande udenfor EU.

Per B har også interne IT systemer, som vi benytter til behandling af kundedata. Disse systemer opdateres løbende og er bedst muligt skærmet for hacking og indtrængning udefra. I disse systemer deler vi kundedata på tværs af organisationen. Læs mere under punktet SIKKERHED.

 

OPBEVARING AF SAMTYKKE

I relation til elektronisk markedsføring opbevares dine oplysninger medmindre de slettes efter anmodning maksimalt i en periode på 12 måneder efter vi senest har benyttet en elektronisk fremsendelse. Når du er kunde hos Per B, kan der forekomme genfremsendelser af elektronisk samtykke, i tilfælde af nye tekster eller generel fornyelse af dit SAMTYKKE til os.

 

TILBAGEKALDELSE AF SAMTYKKE

Ønsker du af den ene eller anden årsag, at tilbagekalde dit samtykke (helt eller delvist), respekterer vi naturligvis det.

For at tilbagekalde dit samtykke delvist kan du altid, svare tilbage til afsender på en given udsendelse, og oplyse at du fremover ikke ønsker at modtage denne type fremsendelser, f.eks.

  • Nyhedsbreve Per B med tilbud mv.

  • Nyhedsbreve fra Importøren

  • Serviceindkaldelser

  • Karosseritjek/synseftersyn

Du skal enten afmelde via fremsendelsen eller skrive til GDPR@perb.dk og fortælle, hvilke typer henvendelser du ikke ønsker fremover.

Du kan også tilbagekalde dit samtykke helt, dette kræver at du giver Per B oplysning om, at du vil slette SAMTYKKET helt. Henvendelse kan ske til GDPR@perb.dk hvor du fortæller os, at du vil ophæve dit samtykke helt. Du skal i den forbindelse identificere dig med selv med fulde navn, adresse, fødselsdato og år.


SIKKERHED

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.


FORMÅL

Oplysningerne bruges til at identificere dig, registrering af køretøjer, håndtere forsikrings- og finansieringsydelser, opfylde reklamations- og garantiforpligtelser, opfølgning på salg, udlejning, værkstedsbesøg, fakturering, tilfredshedsmåling, markedsføring eller salgsaktiviteter i øvrigt og profilering. Endvidere bruges oplysningerne til at vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.


OPBEVARINGSPERIODE PERSONOPLYSNINGER

Dine personoplysninger opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen og evt. retskrav, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring.


VIDERGIVELSE AF OPLYSNINGER

Data om din brug af hjemmesiden m.m., hvilke annoncer du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til de tredjeparter, der er nævnt ovenfor under afsnittet om cookies, i det omfang disse oplysninger er kendt.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Oplysningerne kan blive videregivet til en eller flere bilimportører; Ford Danmark, Mazda Danmark, Suzuki Danmark og Hyundai Danmark med henblik på at opfylde ovennævnte formål.

Oplysningerne overføres ikke til lande uden for EU.


 INDSIGT OG KLAGER

Du har krav på, at få udleveret de informationer, du har givet til Per B om dig selv, og som Per B har behandlet automatisk (f.eks. din udfyldelse af kontaktformular via internet/hjmmesider) i et almindelig anvendt maskinlæsbart format, Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger behandles. Har du ændringer til dine oplysninger hos Per B, kan du skrive til os på GDPR@perb.dk.

Vi går altid ind for dialog med vores kunder,

Du kan klage til Datatilsynet, hvis du mener Per B ikke har overholdt gældende regler om beskyttelse af persondata.


Per B. Christensen & co. A/S

CVR.: 19262936

Kejlstruphøjvej 2

8600 Silkeborg

Telefon: 87 22 10 10

E-mailGDPR@perb.dk